Amákos guba sokak által szeretett édesség, számtalan elkészítési móddal!…én most hozom az egyik kedvencem. Semmi extra, inkább csak ötletadóként szánom.
Ha szereted az ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket akkor a GastroHobbi Receptkönyveket nagyon fogod szeretni!
RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT! Vagy szerezd be Recept- és desszertgyűjtőnket a család kedvenc receptjeinek!
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Gubához:
- 5 db szikadt kifli
- 2,5 dl tej
- 15 dkg mák
- 2 ek porcukor
- fél kezeletlen citrom reszelt héja
Krémhez:
- 4 tojássárgája
- 2 ek finomliszt
- 2 ek porcukor
- 1 tk őrölt vanília
- 3 dl tej
Hab a tetejére:
- 4 tojásfehérje
- 1 ek porcukor
Elkészítés:
A kiflit karikára vágom, meglocsolom a felforrósított tejjel, megszórom a mákkal, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és alaposan összekeverem.
Egy lábasban, kézi habverő segítségével a tojássárgáját habosra keverem a porcukorral, a vaníliával, a liszttel, majd felöntöm a tejjel és folyamatos kevergetés mellett kiforralom.
Egy tetszőleges tortaformát kivajazok, szétterítem benne a mákos kiflit, a tetejére csorgatom a krémet, majd a tojásfehérjét a pocukorral kemény habbá verem és a krém tetejére simítom.
170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 15 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat.