Gyártók Elárasztaná Európát e-furgonokkal a VW

Elárasztaná Európát e-furgonokkal a VW

autopro.hu/P.B. | 2023.03.24 15:21

Elárasztaná Európát e-furgonokkal a VW

Fotó: Pörge Béla

A szállítási idők csökkentése és a több országban való elérhetőség érdekében a Volkswagen szeretné felpörgetné az ID.Buzz termelését, sőt, a VWN a könnyű elektromos haszongépjárművek kínálatát is bővíteni szeretné.

Hirdetés

A Volkswagen haszongépjárműveket gyártó leányvállalata, a VWCV saját közlése szerint 32 ezernél is több példányt gyártott már az ID.Buzz és ID.Buzz Cargo modellekből. Eddig valamivel kevesebb, mint 10 ezer darabot szállítottak le ezekből. Carsten Intra, a VWCV vezérigazgatója szeretné megsokszorozni ezeket a számokat minél hamarabb.

Jelenleg a várakozási idő a két elektromos furgonra 2023 harmadik negyedévéig terjed, vagyis fél évet várni kell egy új ID. Buzzra. A VWCV le akarja csökkenteni a szállítási időt, és felpörgeti a termelést - ennek látható eredménye azonban csak 2024 közepére lesz.

„44 ezer jármű megépítését tervezzük Hannoverben” – mondja Josef Baumert gyártási igazgató. 2024 közepétől, amikor az eddigi legkelendőbb T6.1-et kivonják, a hannoveri gyártás még tovább bővül. Ezután a VWCV 650-700 ID.Buzz-t épít naponta.

Új piacok felé is kacsintgatnak

A megnövekedett termelés új piacokra való belépést is lehetővé teszi: a Buzz hosszított verziója 2023 nyarán kerül bemutatásra, az Egyesült Államokban pedig 2024-ben jelenik meg. Később a japán piacra is betörne a modellel a Volkswagen, emellett a cég jelenleg 15 másik országot is vizsgál.

Hannoverben a VWCV akár 1000 járművet is képes megépíteni naponta; a T6.1 gyártásának fent említett, 2024 közepén történő befejezése után ez 650-700 ID.Buzz és 300-350 T7 Multivan lesz.

A hannoveri gyár napi 1000 járművel teljes kapacitással működne, ahogy teszi azt a VWCV két lengyelországi üzeme is. Hamarosan ott is készülni fog egy részben elektromos modell: a gyártó bejelentette, hogy a Multivan után a Caddy plu-in hibrid verzióját is – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink