Trend Terjeszkedésre készül az önvezető autós cég

Terjeszkedésre készül az önvezető autós cég

autopro.hu/V.M. | 2023.03.24 08:17

Terjeszkedésre készül az önvezető autós cég

Fotó: Cruise

A General Motors-hoz tartozó, önvezető autókat fejlesztő Cruise engedélyt kért Kaliforniától, hogy az állam egész területén tesztelhesse járműveit.

Hirdetés

A vállalat már több mint két éve nyújt autonóm fuvarmegosztói szolgáltatást az otthonának számító San Franciscóban. Jelenleg ugyan nincs konkrét terve működése kiterjesztéséről, azonban a későbbi bővítés előtt megnyitná az utat, ha Kalifornia megadná a kért engedélyt.

A cég közlése szerint az engedéllyel Kaliforniában a saját alkalmazottjait szállíthatnák autói, legfeljebb 90 kilométer/órás sebességgel.

San Franciscón kívül a Cruise autói a texasi Austinban és Phoenix-ben is jelen vannak, ahol az alkalmazottakon kívül azok barátai és családtagjai használhatják azokat.

Biztonsági problémát találtak

A növekedésről szőtt álmokat beárnyékolja egy szövetségi vizsgálat, ami azt feltételezve indult, hogy a Cruise járművei hirtelen, előjel nélkül állóra fékezhetnek, veszélybe sodorva utasaikat. A vállalat együttműködik a hatóságokkal, egyúttal korábban felhívta rá a figyelmet, hogy autói 1,6 milliárdnál is több kilométert tettek már meg autonóm módban anélkül, hogy életveszélyes sérülést okoztak volna bárkinek – írta meg a The Detroit News.

A Cruise persze nem az egyedüli önvezetőtechnológiai cég, mely nehézségekkel szembesül. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, 2022 egy nehéz év volt a szektor számára, miután a befektetők felismerték, hogy az önvezető autók korszaka még messze van.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink