Fogházbüntetésre ítéltek egy zebrán gázoló buszsofőrt Kecskeméten

Nem jogerősen egy év fogházbüntetésre ítélte, illetve három és fél évre eltiltotta a járművezetéstől a Kecskeméti Járásbíróság azt a buszsofőrt, aki 2019 augusztusában zebrán gázolt el egy gyalogost Kecskeméten, közölte a Kecskeméti Törvényszék sajtóosztálya kedden az MTI-vel.

2023. március 21., 11:41

Szerző:

Sárközy Szabolcs sajtószóvivő tájékoztatása szerint a 38 éves hajmáskéri férfi a megengedett sebességhatáron belül közlekedett az autóbusszal 2019. augusztus 2-án este Kecskemét belvárosában. A helyi járatot vezető férfi egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem biztosított elsőbbséget, és a jármű elejével elütötte a már a zebrán lévő gyalogost.     

A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy két nappal a kórházba szállítás után életét vesztette. A férfi ellen a Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset okozása miatt emelt vádat.

(Fotó: KTSDESIGN / SCIENCE PHOTO LIBRARY / KTS / Science Photo Library via AFP)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.