Piacra került az első hipergyors SSD

cfd gaming pcie pci express 5.0 ssd háttértár
Január végén kaphatják meg a CFD Gaming csúcstempójú és méregdrága SSD-jét a japán vásárlók
Vágólapra másolva!
Másodpercenként 10 gigabájtos sebességgel képes írni és olvasni.
Vágólapra másolva!

A várttal ellentétben mégsem váltak elérhetővé a tavalyi év végén a PCI Express 5.0 csatolófelületet használó szilárdtest-meghajtók, noha az Intel és az AMD oldalán is vannak már olyan alaplapok és processzorok, amelyek támogatják ezeket. A csúszás okát nem kötötték a média orrára a gyártók, azonban valószínű, hogy a nyár elejére végre megkezdődhet a szélesebb körű forgalmazásuk.

Eredetileg novemberben kellett volna megjelennie a terméknek Forrás: CFD Gaming

Ettől független most megtört a jég, a japán CFD Gaming márka ténylegesen piacra dobta hazájában a hónapok óta mutogatott, PCIE 5.0 csatolófelületes SSD-jét. A hangzatos nevet nem kapott termék egyelőre csak 2 TB kapacitású változatban érhető el, ez a modell a gyártó szerint 10 GB/s szekvenciális olvasási és 9,5 GB/s szekvenciális írási sebességre képes, míg a véletlenszerű olvasási és írási tempói elérhetik az 1,5 millió és 1,25 millió IOPS-ot.

Az M.2 formatervű SSD aktív hűtéssel érkezik, az óriási hűtőbordájának tetejébe került egy apró ventilátor is, hogy ideális esetben egyáltalán ne, rosszabb esetben a lehető legkevésbé akadályozza a chipek forróvá válása az átviteli teljesítményt.

A Phison E26 vezérlőlapkás meghajtóért 49 980 jent, körülbelül 138 ezer forintot kér a CFD Gaming.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!