Égési sérüléseket és halláskárosodást okozhatnak ezek a tűzijátékok

Vágólapra másolva!
Veszélyesnek nyilvánították, és visszahívák a forgalomból a Fyrværkerieksperten A/S márkájú, Kínában gyártott tűzijáték három típusát.
Vágólapra másolva!

Visszahívták a piacról a Fyrværkerieksperten A/S márkájú, Familie 8 nevű, 0163-F2-5214 07016.6282 típusba tartozó, F2 kategóriájú, 12 lövésből álló tűzijátékot. A rendőrök tájékoztatása szerint a termék a meggyújtását követően

előfordulhat, hogy nem gyullad meg, így a felhasználó újra megpróbálhatja meggyújtani, amivel égési sérüléseket szenvedhet.

Forrás: Police.hu
Forrás: Origo

Hasonló sorsra jutott két másik, Kínából származó pirotechnikai eszköz is.

Az egyik a Burn out 5 nevű, Fyrværkerieksperten A/S márkájú, 0163-F2-5214 07996.6094 típusba, és F2-es kategóriába tartozó, szintén 12 lövésből álló tűzijáték. A termék használata során

a gyújtás és a robbanás közötti idő rövid, így a felhasználó égési sérüléseket szenvedhet, emellett a hangnyomás túl magas, amitől a hallása károsodhat.

Szintén veszélyesnek nyilvánították, ezért visszahívták a piacról a Romerlys 5 skud nevű, Fyrværkerieksperten A/S márkájú, 07018.6036 1170-F2-02107 típusba és F2-es kategóriába tartozó 5 lövésből álló, római gyertyát, mert a rendőri figyelmeztetés szerint ennek a terméknek a használata közben

a detonáció a talajhoz közel következik be, ami égési sérüléseket okozhat,int a hangnyomás szint pedig meghaladja a megengedett 120 dB értéket, amivel halláskárosodás alakulhat ki.

Forrás: Police.hu

A termékek nem felelnek meg a Pirotechnikai Irányelvben foglaltaknak és az Európai Szabványnak, ezért a rendőrök intézkedtek annak érdekében, hogy kivonják őket a forgalomból - írja a Police.hu.