Vb 2022: A kiesés rosszabb volt, mint egy családtag elvesztése – Richarlison

Vágólapra másolva!
2023.01.17. 13:09
null
Richarlison nehezen élte meg a vb-búcsút (Fotó: Getty Images)
Richarlison úgy érzi, Brazília labdarúgó-válogatottjának világbajnoki negyeddöntős veresége Horvátországtól „rosszabb volt, mint egy családtag elvesztése”.

 

Az előzetesen a végső győzelemre leginkább esélyesnek tartott dél-amerikai sztárcsapat megnyerte a csoportját, majd a nyolcaddöntőben nagyszerű játékkal 4–1-re legyőzte Dél-Koreáét.

Az ország szurkolóiban egyre nőtt a remény, hogy a brazil válogatott 2002 után újra világbajnok lesz, de a legjobb nyolc közé jutás egyben a végállomást is jelentette, mivel a horvátok tizenegyesekkel jobbnak bizonyultak. A kiesés után több brazil játékos – köztük Neymar – sírva fakadt, s most Richarlison is úgy nyilatkozott az ESPN-nek, hogy nagyon fájó volt a vereség.

„Hatalmas mélyütés volt, nem is tudom, rosszabb, mint egy családtag elvesztése” – fogalmazott a 25 éves játékos.

„Nehéz volt feldolgozni, a mai napig, ha videókat nézek róla a közösségi oldalamon, elfog a szomorúság – folytatta a Tottenham Hotspur futballistája. – De tovább kell lépnünk, még fiatal vagyok, egy-két világbajnokságon még ott lehetek. Keményen fogok dolgozni azért, hogy ismét formába lendüljek, gólokat szerezzek, ez az, amihez értek.”

A csalódást keltő végkimenetel ellenére Richarlisonnak eredményes volt a katari torna, három találatával házi gólkirály lett, a szerbeknek lőtt látványos góljával elnyerte a vb góljának járó díjat és versenyben van a 2022-es Puskás-díjért is.

„Az volt a célunk, hogy bajnokok legyünk, hogy a végén felemelhessük a trófeát. Ezzel együtt lőttem egy nagyszerű gólt és boldog vagyok, hogy bekerültem a Puskás-jelöltek közé. Szerintem ezáltal az emberek jobban megismertek, ezért nagyon fontos volt a karrieremben” – tette hozzá Richarlison.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik