Ünnepi karaj sült

Ha egy egyszerűen elkészíthető finomságot keresel idén karácsonyra, amihez nem kell sok hozzávaló, akkor ez a Te recepted!

Hozzávalók:

  • 1 dl MONINI extra szűz olívaolaj
  • 1 tk rozmaring
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 3 db sütni való burgonya
  • 1 kg sertéskaraj csont nélkül, egészben
  • 2 fej vöröshagyma
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:

Az olívaolajba keverem a sót, a borsot, a rozmaringot, a fűszerpaprikát, az aprított petrezselyemzöldet és beleforgatom a vastag szeletekre vágott burgonyát.

A karajt bevagdosom, mintha vastagabb szeleteket vágnék, de az alját nem vágom átt, hogy egyben maradjon. Alaposan besózom, borsozom, belül a zsebekben is.

A vöröshagymát meghámozom, félkarikára szeletelem, egy hőálló tál aljára halmozom, erre teszem az előkészített karajt, minden zsebbe dugok egy nagy szelet burgonyát, a maradék olívás páccal bekenem körbe a húst, befedem egy benedvesített sütőpapírral és 210 fokra előmelegített sütöben kb. 1,5 óra alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat és függ a hús méretétől is.

Ízlés szerint friss salátával, savanyúsággal kínálom.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő