Előfizetői tartalom

A lengyelek vámot akarnak azoknak, akik tovább veszik az orosz olajat

Portfolio
Lengyelország most szankciókat szorgalmaz a vezeték északi szakaszára, ami jogi indokot teremt Varsó számára, hogy felmondja a meglévő szerződéseket Oroszországgal, és egy tarifarendszert azok számára, akik továbbra is a Barátság kőolajvezeték déli szakaszán keresztül továbbra is hozzájutnak a relatíve olcsó orosz kőolajhoz.

Lengyelország vállalta, hogy idén év végéig teljesen leválik az orosz kőolajról, így már csak néhány hét van hátra addig, amíg Lengyelországnak teljesen le kell állítania az Oroszországtól származó olajvásárlást, a varsói kormány pedig az Európai Unió intézkedéseiért lobbizik, hogy segítsen betartani a vállalást. A lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki idén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés