Hidegebb lesz a szokásosnál a jövő héten

A jövő héten Magyarországon jellemzően az átlagostól hidegebb hétre kell számítani, főleg az északkeleti, keleti országrészben, míg nyugaton az ilyenkor jellemző hőmérsékleti viszonyoknak megfelelően alakul a hőmérséklet – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebookon.

2022. november 25., 18:17

Szerző:

A meteorológiai szolgálat a közösségi oldalán közzétett anomália-térképein a jövő heti és az azt követő hét várható hőmérsékleti viszonyait, vagyis az átlaghőmérséklettől való előre jelzett eltérést mutatta be. Azt írták, ezek szerint a jövő héten jellemzően az átlagostól hidegebb hétre kell számítani, főleg az északkeleti, keleti országrészben, míg nyugaton az ilyenkor jellemző hőmérsékleti viszonyoknak megfelelően alakul a hőmérséklet. „Az azt követő héten már hazánk jelentős részén az átlagoshoz képest pár fokkal alacsonyabban alakul a hőmérséklet” – jegyezték meg. 

Hozzátették: az országos átlagos maximumhőmérséklet az előre jelzett időszakban nagyjából 3,8 és 5,8 fok között, míg a minimumhőmérséklet 2,1 és 0 fok között szokott alakulni.

(Az Országos Meteorológiai Szolgálat anomáliatérképe 2022. novemberének utolsó hetére. Fotó: OMSZ)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.