Putyin orosz katonák édesanyáival vette körbe magát, majd kijelentette: átérzem a fájdalmukat

Putyin egy moszkvai találkozón több orosz katona édesanyjával tárgyalt, akiknek elmondta, hogy átérzi a fájdalmukat.

2022. november 25., 17:12

Szerző:

Vlagyimir Putyin több, Ukrajnába küldött orosz katona édesanyjával tárgyalt Moszkvában, találkozott az Ukrajnába küldött orosz katonák édesanyjaival, és közölte velük, hogy átérzi fájdalmukat – írta a Telegraph.

A találkozó során Putyin néhány tucat orosz anyával találkozott Moszkva külvárosában lévő Novo-Ogarjovóban levő egyik rezidenciáján. „Szeretném, ha tudnák, hogy én személyesen és az ország egész vezetése osztozik az önök fájdalmában. (...) Megértjük, hogy semmi sem pótolhatja egy fiú elvesztését, különösen egy anya számára” – mondta érzelmesen az orosz elnök. 

A lap megjegyzi, hogy Putyin ezzel beismerte, hogy az ukrajnai háborúja fájdalmat és szenvedést okoz Oroszországnak. Az orosz hadsereg nem közölt friss veszteségszámokat, de elemzők szerint valószínűsíthető, hogy több mint 40 000 orosz katona halt meg és háromszor ennyi sebesült meg.

(Fotó: Alexander Shcherbak / SPUTNIK / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.