Trend Akkugyárat építhet az SK On és a Hyundai

Akkugyárat építhet az SK On és a Hyundai

autopro.hu/P.B. | 2022.11.25 14:22

Akkugyárat építhet az SK On és a Hyundai

Fotó: Hyundai Newsroom

Az egyaránt dél-koreai Hyundai Motor és az SK On közös vegyesvállalatot hoz létre, és egy akkumulátorgyárat építene fel az Egyesült Államokban. A szándéknyilatkozatot még nem írták alá.

Hirdetés

A két cég mintegy 2,5 billió won (740 milliárd forint) befektetését tervezi az új vegyesvállalat létrehozására és az akkumulátorgyár felépítésére az Egyesült Államokban. Várhatóan a jövő héten írnak alá szándéknyilatkozatot a beruházásról.

Dél-koreai források szerint a gyár építése 2026 első negyedévében indul, és a kezdeti éves termelési kapacitása körülbelül 20 gigawattóra lesz, ami körülbelül 300 ezer elektromos jármű ellátására elegendő.

Az SK On egyik illetékese a Reutersnek azt mondta, hogy még nem döntöttek el semmit a kérdésben, míg a Hyundai Motor egyelőre nem kommentálta az értesülést.

A jelentés hozzátette, hogy az új gyár valószínűleg Georgiában, a Hyundai Motor Csoport új elektromosautó-gyárának közelében épülne fel.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink