11 °C Budapest
Freshly baked warm scones tumbling out of a tea towel, ready to be eaten

Ezeknek a pékáruknak durván elszállt az ára: egyre többen sütik meg inkább otthon

2022. november 25. 08:19

Az egyre növekvő infláció mellett lassan luxussá válik, hogy reggelente munkába menet péksüteményt vásároljunk magunknak a szembejövő üzletekben. Kis odafigyeléssel azonban kedvenc reggelinket hatósági áras lisztből is elkészíthetjük, amit akár napokig fogyaszthatunk. A HelloVidék szedte össze most a legjobb reggeliket.

Az idei évben soha nem látott drágulást figyelhettünk meg többek között az élelmiszerek esetében is. A KSH adatai szerint az infláció elérte a 21,1 százalékot, amivel újabb rekordot döntött, miközben az élelmiszerárak egy év alatt 40 százalékot drágultak, miközben egyes élelmiszerek ára majdnem megduplázódott: a kenyér 81,4 százalékkal, a péksütemények 54,7 százalékkal, míg a kakaóscsiga átlagosan 64 százalékkal kerül többe.

A koronavírus, és a brutális áremelkedések – egy pizzarendelés már több mint 4000 forintba kerül, egy embernek – miatt az otthoni sütés-főzés pedig reneszánszát éli: az elmúlt években egyre népszerűbbé vált az otthoni sütés főzés. Persze a hatósági árak nagy segítséget jelentenek sok háztartásnak, azonban ezek sokszor hiánycikkek lettek, miközben a többi termék árát folyamatosan feljebb nyomják.

Azonban, ha valaki szeretne sütni otthon, nem kell megvennie a 468 forintos réteslisztet, vagy a hasonló árú pizzalisztet. A legtöbb péksüteményét ugyanis otthon is könnyedén elkészíthetjük az árstoppos liszt segítségével. Az pedig nem utolsó szempont, hogy egy kis energiabefektetéssel hetente több ezer forintot is spórolhatunk a reggelire vásárolt méregdrága péksüteményeken, hiszen az otthon készültek napokig elállnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem