Beszállítók Sokára vette észre a hackertámadást a Continental

Sokára vette észre a hackertámadást a Continental

autopro.hu/P.B. | 2022.11.25 08:23

Sokára vette észre a hackertámadást a Continental

Fotó: Continental

A Continental autóipari beszállító és gumigyártó csak nyáron, négy hét késéssel vette észre az informatikai rendszere elleni hackertámadást német sajtóértesülések szerint. A támadás során rengeteg adatot tudtak ellopni a német cégtől.

Hirdetés

A dpa német hírügynökség értesülései szerint a hackerek állítólag már július 4-én hozzáfértek a hannoveri székhelyű cég hálózatában lévő adatokhoz – legalábbis ez derült ki később az adatok elemzésekor. A Continental ugyanakkor csak augusztus végén jelentette be, hogy még augusztus 4-én felfedezte és elhárította a rendszere elleni támadást. Később, november elején a cég elismerte, hogy a folyamat során adatok szivárogtak ki.

A legfrissebb hírek szerint nem is kevés adat szivárgott ki a Continental informatikai rendszeréből: valószínűleg körülbelül 40 terabájtnyi adatot érint az ügy. A jelentések szerint a Conti informatikai rendszere naponta 220 terabájt adatot dolgoz fel. A cég szerint a hackerek semmilyen adatot nem titkosítottak a cég szerverein, ezért a napi üzletmenetet ez nem érintette – ennek ellenére a vezetőség számára kényes és kínos ügyről van szó.

A német hatóságok értesítették az amerikai szövetségi rendőrséget, vagyis az FBI-t, ami egy ideje nyomozott a „Lockbit 3.0” hackercsoport ellen, amely állítólag a Conti elleni támadást is vezette – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink