Trend Új kémiájú akkuval próbálkozhat a BYD

Új kémiájú akkuval próbálkozhat a BYD

autopro.hu/P.B. | 2022.11.25 09:19

Új kémiájú akkuval próbálkozhat a BYD

Fotó: CATL

Kínában pletykák keringenek arról, hogy a BYD nátrium-ion akkumulátorok tömeggyártásába kezdene elektromos autókhoz. A helyi média jelentése szerint a BYD 2023 második negyedévétől tervezi ezek gyártását.

Hirdetés

A hírek szerint a BYD kezdetben a Qin EV, a Dolphin és az új Seagull modell egyes verzióiban használja majd a nátriumod akkumulátorokat. A LatePost helyi médium szerint a nátrium-ion akkumulátorok fejlesztése állítólag a BYD akkumulátorrészlegénél zajlik, és jelenleg a mintaellenőrzési fázisban van. A BYD azonban azóta cáfolta a pletykákat – írja az electrive.com.

A nátrium-ion akkumulátorok az elmúlt években jelentek meg újra, használatuk egyértelmű költségcsökkentést jelentene az elektromos autók szektorában, mivel a viszonylag olcsó nátrium helyettesíti az időközben nagyon megdrágult lítiumot. Van azonban egy probléma a technológiával: a nátrium-ion akkumulátorok energiasűrűsége alacsonyabb, mint lítiumos társaiké.

Vannak rá más kínai tervek is

A szintén kínai CATL 2023-tól tervezi a nátrium-ion akkumulátorcellák gyártását annak ellenére, hogy még nem ismertek olyan ügyfelek, akik ezt a technológiát szeretnék elektromos autóikban használni. A BYD esetében nagy előny lenne, hogy a kínai gyártó a saját maga által gyártott nátrium-ion akkumulátorokat saját elektromos autóiba telepíthetné.

A CATL esetében egyelőre nem ismert, kik lehetnének a cég ügyfelei a nátrium-ionos akkumulátorok esetében.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink