Hacker attacking internet

28 milliót kapott a magyar fiatal a Google-től: komoly biztonsági hibát szúrt ki

2022. november 24. 22:01

28 millió forintot kapott a Google-től az a 21 éves fiú, aki felfedezte a rendszer egyik súlyos biztonsági hibáját. A magyar fiatal egy meglepően egyszerű módszerrel, véletlenül bukkant a hibára – számolt be az RTL.

Schütz Dávid középiskolás kora óta foglalkozik úgynevezett bug bounty-val, azaz biztonsági hibák keresésével. A legnagyobb „fogására” azonban teljesen véletlenül bukkant a képernyőzár feloldó hibára, amikor lemerült a telefonja és a töltőre tette a telefonját. Miután háromszor elrontotta a PIN-kórját a készülék a PUK-kódot kérte, ami után egy olyan fura állapotba került a telefonja, amibe nem kellett volna. Ekkor – egy kis kutakodás után – jött rá arra, hogy bárki telefonján fel lehet oldani egy olyan egyszerű módszerrel, mint egy SIM-kártya csere.

A Google-höz – bizonyos kereteken belül – bárki beküldhet hasonló hibakódokat, amikért a cég a legtöbb esetben fizet is. Dávid is így tett, a jutalma pedig nem kevesebb, mint 28 millió forint volt. Az etikus hacker az RTL-nek elmondta, hogy bár a megkeresésére egy órán belül érkezett válasz a cég a hibát mégis csak hetekkel később javította ki, annak ellenére is, hogy ezzel bárki adataihoz könnyedén hozzá lehetett férni ki tudja mennyi ideig.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem