Gyártók Félmillió autót hív vissza a Ford

Félmillió autót hív vissza a Ford

autopro.hu/P.B. | 2022.11.24 15:17

Félmillió autót hív vissza a Ford

Fotó: Ford

A Ford Motor Co közel 519 ezer SUV-t hív vissza az Egyesült Államokban az esetleges megrepedt üzemanyag-befecskendezők okozta tűzveszély miatt, és felszólítja a tulajdonosokat, hogy vizsgáltassák meg autóikat – közölte november 24-én a vállalat.

Hirdetés

A második legnagyobb amerikai autógyártó szerint a visszahívás a 2020-2023-as évjáratú, háromhengeres, 1,5 literes motorral szerelt Bronco Sport és Escape SUV-kra vonatkozik. Ezek közül számos példányt áprilisban már visszahívtak olajszivárgás és esetleges tűzveszély miatt.

A Ford közlése szerint a legutóbbi visszahívás hatálya alá tartozó SUV-k motorjaiban működés közben a megrepedt üzemanyag-befecskendező szelep üzemanyag vagy üzemanyaggőz felhalmozódását okozhatja a forró felületek közelében, ami tüzet okozhat a motorháztető alatt.

Amint a javítás elérhető, a kereskedők frissítik a járműszoftvert, hogy észleljék, nincs-e megrepedt üzemanyag-befecskendező szelep az adott autóban – ha van, a műszerfalon figyelmeztető üzenetet küldenek a járművezetőknek.

Figyelnek a biztonságra

„Ha nyomásesést észlel az üzemanyag-elosztócsőben, a motor teljesítménye automatikusan lecsökken a kockázatok minimalizálása érdekében, miközben lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy biztonságos helyre hajtsanak, megállják a járművet, és gondoskodjanak a szervizről” – közölte a Ford.

A javítás során egy csövet is beépítenek, amely leereszti az üzemanyagot a hengerfejből és a forró felületektől.

A Ford közölte, hogy összesen 54 bejelentés érkezett motortéri tűzről az említett autók esetében, ebből négynél repedt üzemanyag-befecskendezők okozták a bajt, míg 13 másik esetben valószínűleg egy szivárgó üzemanyag-befecskendező volt a ludas. Haláleset nem fordult elő a hibával kapcsolatban – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink