Gyártók Új sportautó koncepciót villantott a Mazda

Új sportautó koncepciót villantott a Mazda

autopro.hu/V.M. | 2022.11.24 12:23

Új sportautó koncepciót villantott a Mazda

Fotó: Mazda Newsroom

A Mazda nemrég osztott meg részleteket a következő évekre vonatkozó elektrifikációs terveiről. A sajtóközleményhez mellékelve egy korábban még nem látott sportautó koncepcióról is közzétett fotókat, furcsa mód bármiféle magyarázat nélkül.

Hirdetés

A nemrég ismertetett tervek szerint a japán OEM 2030-ig 10,6 milliárd dollárt készül befektetni elektrifikációs céllal. Ebből az összegből több új villanyhajtású modell is születni fog, melyek a következő évtized elejére a márka eladásainak akár 40 százalékát is adhatják majd.

A tervekkel együtt a Mazda kettő képet is közzétett egy koncepcióról, melynek neve Vision Study Model, magyarra fordítva Tanulmányautó vízió. A képeket kiszúró Autoblog cikkében megjegyzi, hogy a gyártó semmit nem árult el a kiváló dizájnnal rendelkező járműről, illetve az azzal kapcsolatos terveiről.

Ismerős dizájn

A koncepció dizájnja leginkább a jelen generációs MX-5 és az RX-7 elegyeként írható le. A méretek és a hűtőmaszk az MX-5-re emlékeztetnek, míg a kupés tetővonal, a lágy formák, illetve a bukólámpák az RX-7-től eredeztethetőek.

Fotó: Mazda Newsroom

Mivel a hajtástechnológiáról semmi nem ismert, és mivel a Mazda más gyártóknál lassabban elektrifikál, a karosszéria burkolata alatt sok minden rejtőzhet. Lehet belső égésű motor, az MX-30-nak szánt, hatótávnövelő Wankel-motorral kiegészített elektromos hajtás vagy akár szimpla teljesen elektromos hajtás is – vélekedik az Autoblog.

Ami biztos, hogy egy gyönyörű autót álmodtak meg a Mazdánál, és remélhetőleg egyszer több is lesz belőle egy koncepciónál.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink