Tulajdonostársként térhet vissza az Old Traffordra David Beckham

Los Angeles Galaxy v Inter Miami CF GettyImageRank2 major league soccer soccer Horizontal SPORT
FORT LAUDERDALE, FLORIDA - APRIL 18: David Beckham, owner of Inter Miami CF, greets fans prior to the game between Inter Miami FC and the Los Angeles Galaxy at DRV PNK Stadium on April 18, 2021 in Fort Lauderdale, Florida. Cliff Hawkins/Getty Images/AFP (Photo by Cliff Hawkins / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Könnyen lehet, hogy tulajdonostársként tér vissza a Manchester Unitedhez David Beckham. A klub egykori ikonikus játékosa sajtóhírek szerint nyitott a MU felvásárlásáról szóló tárgyalásokra, így tagja lehet az ügyletet nyélbe ütő konzorciumnak. 

Miután a Glazer család bejelentette, hogy hajlandó megválni a klubtól, Nagy-Britannia leggazdagabb ember, Sir Jim Ratcliffe máris felbukkant a Vörös Ördögök lehetséges új tulajdonosaként, és Beckhamet használnák egyfajta garanciaként arra, hogy a Manchetser United jó kezekbe kerül.

2003-ban ugyan elhagyta a csapatot a Real Madridért, mégis örökös Manchester United játékosként tekintenek rá Forrás: AFP/Paul Barker

Az egykori válogatott legenda majdnem egy évtizedet töltött az Old Trafford sztárcsapatában, mellyel hat Premier League-címet, két FA-kupát és Bajnokok Ligáját nyert. 388 meccsen 85 góllal és 109 gólpasszal járult hozzá, hogy felejthetetlenné váljon a Sir Alex Ferguson irányítása alatti éra.

A vagyona nem elég, de a neve jól csenghet az eladók számára Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Cliff Hawkins

370 millió fontos nettó vagyona azonban nem elegendő arra, hogy megvegye a 6-8 milliárd fontra becsült klubot, egy esetleges vállalkozói csoport tagjaként viszont hízelgő biztosíték lehet az eladók számára.

A milliárdos Ratcliffe a hírek szerint legfeljebb 5 milliárd fontot fizetne a csapatért.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!