Hirdetés
. Hirdetés

A kereslet visszaesése miatt a HP a 2025-ös pénzügyi év végére megtizedeli munkaerejét

|

A HP kedden közölte, hogy a 2025-ös pénzügyi év végéig akár 6000 munkahelyet, azaz a globális munkaerő mintegy 12 százalékát is leépítheti, miközben a személyi számítógépek és laptopok eladásai a vásárlók költségvetésének szigorításával párhuzamosan visszaesnek.

Hirdetés

A PC-gyártó az első negyedévre a vártnál alacsonyabb nyereséget is prognosztizált, mivel mind a fogyasztói, mind a kereskedelmi keresletben gyengülésre számít. "A közelmúltban a 22. pénzügyi évben tapasztalt számos kihívás valószínűleg a 23. pénzügyi évben is folytatódni fog" - mondta Marie Myers pénzügyi igazgató.

A HP becslései szerint körülbelül egymilliárd dollárnyi munkaerő- és nem munkaerő-költséget fog felmerülni az átszervezéssel és egyéb költségekkel kapcsolatban, ebből közel 600 millió dollár a 2023-as pénzügyi évben, a többi pedig a következő két év között oszlik meg. A közel 50 ezer embert foglalkoztató vállalat közölte, hogy 4000 és 6000 fő közötti létszámleépítés várható.

Hirdetés

Az átszervezés egy olyan időszakban történik, amikor a legtöbb vállalat, köztük az Amazon, a Facebook anyavállalata, a Meta Platforms és a Cisco Systems is komoly leépítéseket hajt végre a negatív gazdasági hatások kivédésére.

A PC-eladások a világjárvány idején elért magasságokból esni kezdtek, mivel a háztartások és a vállalkozások az inflációval hatására csökkentik kiadásaikat, ami nyomást gyakorol az olyan vállalatokra, mint a HP és a Dell Technologies. A Dell a harmadik negyedéves bevétel 6 százalékos csökkenéséről számolt be. A vállalat pénzügyi igazgatója, Tom Sweet szerint a makrogazdasági tényezők, köztük az infláció és az emelkedő kamatlábak jövőre megterhelik a vásárlókat - írja a New York Post a Reutersre hivatkozva.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.