Fellebbezett az ügyészség M. Richárd átverőjének ügyében

A férfi nem kevés pénzt csalt ki M. Richárdtól. 

2022. november 23., 11:18

Szerző:

A Központi Nyomozó Főügyészség még 2020 novemberében emelt vádat egy akkor 35 éves, csömöri férfi ellen, aki még 2017.évben a Dózsa György úti gázolóként ismertté vált M. Richárddal egy közvetítőn keresztül elhitette, hogy rendőri és közlekedési hatósági kapcsolatai útján 600-600.000.-Ft-ért előbb visszaszerzi annak bevont vezetői engedélyét, illetve M. Richárdnak kedvező módon befolyásolja az ellene halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatott büntetőeljárást.

Végül összesen 900.000.-Ft készpénz jutott hozzá néhai M. Richárdtól, amit saját magára költött. A Fővárosi Törvényszék 2022. augusztus 25-én kihirdetett elsőfokú ítéletével a terheltet bűnösnek mondta ki 3 rendbeli befolyással üzérkedés bűntettében, amelyért őt 2 évi, végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, 200.000.-Ft pénzbüntetésre, valamint 900.000.-Ft vagyonelkobzásra ítélte, olvasható az ügyészség közleményében.  Az ügydöntő határozat ellen az ügyész a vádlott terhére, végrehajtandó szabadságvesztés büntetés, valamint közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabásáért, míg a vádlott irány megjelölése nélkül, védője pedig felmentésért, illetve enyhítésért jelentettek be fellebbezéseket.

(Kiemelt kép: M. Richárd elsőrendű vádlott az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2019. július 5-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás)



Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.