Gyártók Stagnáló kínai eladásokkal számol a VW

Stagnáló kínai eladásokkal számol a VW

autopro.hu/V.M. | 2022.11.23 08:18

Stagnáló kínai eladásokkal számol a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen arra számít, hogy kínai értékesítései idén 3,3 millió járművet fognak kitenni, ami nagyjából megegyezik az előző évi értékkel. Ez a szám jócskán elmarad a gyártó által eredetileg prognosztizálttól.

Hirdetés

Az eladások várható alakulásáról nemrég a VW kínai piacért felelős vezetője, Ralf Brandstätter beszélt a Handelsblatt német lapnak. Mint elmondta, a vállalat korábban 3,85 millió jármű értékesítésével számolt, az év közepén azonban módosítania kellett előrejelzését.

A vezető továbbá megosztotta, hogy intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy az első fél évi, chiphiány és koronavírus-járvány miatti elmaradást ledolgozzák, azonban ezek nem bizonyultak elégségesnek.

Az eladott járművek teljes számának stagnálása ellenére a VW továbbra is úgy tervez, hogy az ID. tisztán elektromos modellek kínai értékesítését idén megduplázza tavalyhoz képest – mondta Brandstätter.

Az ujgur kérdés is szóba került

A Reuters által idézett interjú során Brandstättert a VW Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen található gyárával kapcsolatban is kérdezték. Az üzem fenntartásáért korábban kritikával illették a német gyártót, mivel számos jelentés támasztja alá a régióban élő ujgur kisebbséggel szembeni atrocitásokat.

Brandstätter úgy válaszolt, hogy minél hamarabb látogatást fog tenni a létesítményben. „Szeretném első kézből megvizsgálni az üzemet, amint lehet. Ez mostanáig nem volt lehetséges a koronavírus miatti korlátozásokból eredően.”

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink