Gyártók Előfizetéssel válnak gyorsabbá a Mercedes e-autói

Előfizetéssel válnak gyorsabbá a Mercedes e-autói

autopro.hu/V.M. | 2022.11.23 09:23

Előfizetéssel válnak gyorsabbá a Mercedes e-autói

Fotó: Mercedes-Benz

A Mercedes-Benz rövidesen lehetőséget fog kínálni amerikai vásárlóinak, hogy előfizetés útján növeljék tisztán elektromos EQE és EQS modelljeik teljesítményét.

Hirdetés

Az előfizetéses opciók mai napig vitaforrásnak számítanak az autóiparban, ez azonban nem tartja vissza az autógyártókat alkalmazásuktól. A Mercedes idén már elkezdte a hátsókerék-kormányzást előfizetés keretében nyújtani az EQS szedánhoz Kínában, most pedig az Egyesült Államokban fog bevezetni új előfizetési lehetőségeket.

Amerikai online vásárlási felületén a gyártó rövidesen elérhetőként jeleníti meg az Acceleration Increase, vagyis a jobb gyorsulást biztosító opciót, ami az EQE és EQS szedán és SUV modellekhez lesz választható egy 1200 dolláros (475 ezer forintos) éves előfizetés formájában.

Jelentős változás

A Mercedes me connect szolgáltatáson keresztül elérhető csomag növeli az elektromos motorok maximális teljesítményét és nyomatékát, a 0-60 mérföld/órás (0-97 kilométer/órás) sprintet 0,8-1 másodperccel lerövidítve modelltől függően.

A motorok maximális teljesítménye 20-24 százalék közti mértékben nő. Az EQE 350 4Matic szedán esetében például a teljesítmény 288-ról 348 lóerőre nő, ezzel a gyorsulási időt 6-ról 5,1 másodpercre rövidítve.

Az EQS és EQS SUV 450 4Matic modellek esetében a változás még nagyobb: itt a 355 lóerős teljesítmény 442 lóerőre módosul, amivel a szedán 4,5, a crossover pedig 4,9 másodperc alatt gyorsulhat fel 97 kilométer/órára – írta meg az InsideEVs.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink