Gyártók Új rekordot ért el a VW elektromosautó-gyára

Új rekordot ért el a VW elektromosautó-gyára

autopro.hu/V.M. | 2022.11.22 08:17

Új rekordot ért el a VW elektromosautó-gyára

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen Zwickauban lévő villanyautó-gyára új termelési rekordot állított fel a november 7-i héten azzal, hogy dolgozói egy hét leforgása alatt 7100, azaz minden eddiginél több elektromos autót szereltek össze. Ez azt jelenti, hogy hamarosan az üzem elérheti maximális termelési kapacitását.

Hirdetés

A rekordhéten egy napon átlagosan több mint 1400 autót építettek Zwickauban, ahol az Audi Q4 e-tron, a Cupra Born, illetve a Volkswagen ID.3, ID.4 és ID.5 modelleket készítik.

Robert Janssen, a Volkswagen Szászország technológiai és logisztikai igazgatója méltatta a munkatársak teljesítményét, hozzátéve, hogy az üzem portfóliójának teljes elektrifikációjáig a mostanihoz hasonló termelési volumen még csak nem is volt fizikailag megvalósítható. „A folyamataink szüntelen fejlesztése kifizetődik” – mondta.

„Amire szükségünk van, az alkatrészek, alkatrészek és alkatrészek” – idézi az electrive.com Jens Rothét, a Volkswagen Szászország üzemi tanácsának elnökét. „A termelési számok azt mutatják, ha az ellátási helyzet engedi, a munkavállalók teljesítik a célokat. A termékeink iránti kereslet töretlen, és folytatni akarjuk a vállalatcsoport elektromos céljai felé törekvést.”

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a VW ID-modellcsaládja csakugyan fontos mérföldkőhöz ért nemrég a félmilliomodik autó kiszállításával, ami a tervezettnél egy évvel korábban történt meg.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink