Trend Komoly leépítésbe kezd az önvezetőtechnológiai cég

Komoly leépítésbe kezd az önvezetőtechnológiai cég

autopro.hu/V.M. | 2022.11.22 09:23

Komoly leépítésbe kezd az önvezetőtechnológiai cég

Fotó: facebook.com/nurobots/

Az autonóm csomagkézbesítő járműveket fejlesztő Nuro megválik dolgozóinak mintegy ötödétől, mivel a gzdasági helyzet nem várt romlása megszorításokra kényszeríti a céget.

Hirdetés

„A munkatársak elbocsátása mindig a végső megoldás, de sajnálatos módon erre van szükség miután kifogytunk a lehetőségekből” – írták az előző évben még jelentős létszámbővítést végzett vállalat alapítói egy dolgozóknak címzett e-mailben.

Dave Ferguson és Jiajun Zhu alapítók korábban mindketten a Google saját, később Waymo név alatt külön cégbe szervezett önvezetési projektjén dolgoztak mielőtt létrehozták volna a Nurót.

A Reuters által idézett levelükben arról írtak, hogy 2021-ben gyors ütemben növekedett a cég a könnyen hozzáférhető tőkének köszönhetően, az idei év azonban több kihívást is hozott, köztük a magas inflációt, ami leépítést tesz szükségessé. Ez a levél szerint körülbelül 300 alkalmazottat fog érinteni.

„Kétszeresére emeltük a csapatunk létszámát kevesebb mint két év alatt, és nagy mértékben növeltük működési költségeinket arra a feltételezésre építve, hogy a tőkepiaci környezet kedvező fog maradni” – írták levelükben az alapítók.

A kiábrándulás következményei

A romló gazdasági helyzet a nagy autógyártókat és az elektromos autókat fejlesztő startupokat épp úgy sújtja, mint az önvezetőtechnológiai cégeket. Utóbbiaknak azonban azzal a befektetői kiábrándulással is meg kell birkózniuk, ami annak felismerését követte, hogy az autonóm vezetés még távolabbi dolog, mint ahogy azt gondolták.

A Ford és a Volkswagen nemrég be is zárta közös cégét, az Argo AI-t, más vállalatok pedig sokat veszítettek értékükből az elmúlt időben.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink