Macsétával támadt az ártatlan disznókra a részegen őrjöngő somogyi betörő

A férfi az állatokon állt bosszút a sikertelen lopási kísérlet miatt. 

2022. november 21., 12:45

Szerző:

A Kaposvári Járási Ügyészség állatkínzás bűntette és más bűncselekmények miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a negyvenes éveiben járó, többszörösen büntetett előéletű Kaposvár környéki férfit, aki a sikertelen lopási cselekményt több állat megkínzásával bosszulta meg, olvasható az ügyészség honlapján. 

A vád szerint az ittas vádlott 2022 szeptemberében a kerítést megrongálva betört az állattenyésztéssel foglalkozó sértett ingatlanába azért, hogy onnan ellopjon egy sertést. A férfi magával vitt egy bozótvágó kést, azonban ittassága miatt a kiszemelt állatot leölni nem, csak megsebesíteni tudta. A vádlott ettől annyira indulatos lett, hogy a macsétával válogatás nélkül ütlegelni kezdte a disznókat, és a részeg őrjöngése során két állatot olyan súlyosan megsebesített, hogy az egyik elpusztult, míg a másik sértés marandó egészségkárosodást szenvedett, illetőleg két további állatot is megsebesített. A férfit a Kaposvári Rendőrkapitányság nyomozói két napon belül azonosították és elfogták.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfit gyorsított eljárásban a Kaposvári Járásbíróság elé állította. A bíróság a férfi bűnösségét az ügyészi váddal egyezően állapította meg, és ezért őt 3 év fegyházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

(Kiemelt kép: bűncselekményben nem sérült állatok. Fotó: ügyészség)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.