Videón, ahogy minden ok nélkül leütnek egy férfit a buszvégállomáson

A súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség  vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki minden ok nélkül, egy ütéssel leterítette a sértettet.

2022. november 21., 11:15

Szerző:

A vádirat szerint a férfi 2022. június 16-án a tatabányai buszvégállomáson odament az éppen mással beszélgető sértetthez, majd bármiféle előzmény nélkül hirtelen jobb kézzel, ököllel úgy arcon ütötte a sértettet, hogy az az ütéstől elesett, olvasható az ügyészség honlapján. 

Az ütés következtében a sértett arcán nyolc napon belül gyógyuló duzzanat keletkezett, a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság erőszakos többszörös visszaeső férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

(Kiemelt képünk: Képernyőfelvétel. Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.