Egy kalocsai fiatalt megvádoltak, hogy gyerekkorában kisautót lopott, ezért ellopta a sértett telefonját

Könnyű testi sértés és kifosztás bűntette miatt vett őrizetbe a Kalocsai Rendőrkapitányság egy helybéli fiatalt 2022. július 23-án. A fiatal tolvaj beismerte, hogy azért alakult ki nézeteltérése a sértettel, mert az megvádolta, hogy gyerekkorában elvette a kisautóját, és lopósnak nevezte.

2022. november 18., 15:56

Szerző:

A hajnalban érkező bejelentés szerint a tettes eltulajdonította egy részeg, magatehetetlen tinédzser telefonját, mert az megvádolta azzal, hogy gyerekkorában ellopta a kisautóját – írja a Police.hu.

A helyszínre érkező rendőröknek a sértett barátai elmondták, hogy a tolvaj régi ismerősük. A 20 éves helybéli az éjszaka folyamán szegődött hozzájuk, kezdetben együtt szórakoztak, azonban az este vitába torkollott: két fiatal összeszólalkozott, majd az egyikük megütötte a másikat. A bántalmazott ekkor már annyira részeg volt, hogy nem tudott védekezni, ezért egy büfé teraszán hajtotta álomra a fejét.

Ezt a magatehetetlenséget használta ki ki vitapartnere, amikor kivette a telefonját a zsebéből. Mikor a társaság többi tagja kérdőre vonta, azt felelte, hogy csak egy hívás erejéig vette el a készüléket, csakhogy később azzal együtt távozott.

A kalocsai rendőrök még aznap elfogták a fiatal tolvajt, őrizetbe vették és kihallgatták. A helybéli részletesen beismerte bűnösséget. Elmondása szerint azért alakult ki nézeteltérés kettejük között, mert ismerőse megvádolta, hogy gyerekkorában elvette a kisautóját és lopósnak nevezte. Tettének súlyosságával már csak akkor szembesült, amikor úton volt a helyszínről, ezért gondolta az lesz a legjobb, ha gyorsan megszabadul a telefontól, így elhajította útközben.

A sértett könnyű sérüléseket szenvedett a bántalmazás során. A 20 éves helybélinek kifosztásért és könnyű testi sértésért kell felelnie. A nyomozást a napokban befejezték a rendőrök és vádemelést javasolnak.  

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock.com)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.