Fűszeres karajcsíkok sörös bundában

Ezek a sörös panírok mindig olyan jól szoktak menni, úgy gondoltam hozok most egy ilyen receptet sertés hússal is mert nagyrészt eddig csirkével készítettem.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 1 tk majoranna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 20 dkg finomliszt + 3 ek a forgatáshoz
  • 2 tojás
  • 2 dl világos sör
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
    • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A húst 2 ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát, a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikát, alaposan összeforgatjuk és félretesszük amíg elkészítjük a masszát.

A liszthez adjuk a tojást, a sör felét, sózzuk és kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd hígítjuk a maradék sörrel.

A befűszerezett húst lisztbe forgatjuk, majd a masszába és forró olajban, mindkét oldalát aranysárgára sütjük.

Ízlés szerint krumplipürével, friss salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.

 

Elkészítési idő: 30 perc