Rozmaringos pulykacomb almával sütve

Ritkán készítek pulykát, de tudom, hogy sokan nagyon szeretitek, így most hozok ehhez is egy szuper receptet.

Hozzávalók:

  • 1,5 pulyka felsőcomb filé
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 rozmaring ág
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 dl víz
  • 3 alma
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors és olívaolaj

Elkészítés:

A pulykacombot bőrével lefelé deszkára teszem, sózom, borsozom, bekenem olívaolajjal, megszórom frissen aprított rozmaringgal, az aprított fokhagymával, az apró kockára vágott kolozsvári szalonnával, feltekerem, hústűvel, vagy saslikpálcával megtűzöm, hogy ne nyíljon szét.

A megtűzött combokat hőálló tálba teszem, körbepakolom a cikkekre vágott vöröshagymával, meglocsolom fél deciliter vízzel, befedem és 190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 70 perc alatt készre sütöm.

Amikor a hús átsült mellépakolom a cikkekre vágott almát, meglocsolom a kisült szafttal és további 15-20 perc alatt szép pirosra sütöm.

Ízlés szerint burgonyapürével, párolt rizzsel és a sült almával kínálom.

A sütési idő sütőnként változhat és függ a combok méretétől is.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő