Lopott csónakon Olaszországba a Balatonon át

Az afgán férfi azt hitte, Csehországban van, ezért megpróbált lopott csónakban a Balatonon keresztülevezni egészen Olaszországig. Kimentették.

2022. október 13., 13:11

Szerző:

A vízirendészek 2022. október 12-én 19 óra 43 perckor a Balatonszárszó előtti vízterületre siettek, mert bejelentést kaptak, hogy egy csónakos segítségért kiabál, mert nem tudott partra jutni – írta a police.hu.

Kimentették, és innen akár szokványos is lehetne a történet, de máris jön a csavar.

Kiderült ugyanis, hogy egy Németországban élő afgán férfi próbálta túlélni a magyar tenger viszontagságait, miután Örvényesen ellopott egy csónakot. Antihősünk aligha volt jártas a földrajz tudományában, mert azt hitte, hogy éppen Csehországban van, és Olaszországig akart evezni.

Az mindeddig nem derült ki, hogy Németországból hogyan jutott el Örvényesre, és miből gondolta, hogy Csehország és Olaszország között a legrövidebb út a Balatonon át vezet.

Azt sem tudtuk meg a szűkszavú rendőrségi közleményből, hogy a 24 éves afgán fiatalember – aki ellen természetesen eljárás indult a Siófoki Rendőrkapitányságon – többet nyomott-e, mint egy kacsa, de csónak segítségével mindenesetre fennmaradt a vízen, így akár boszorkány is lehet.

(Fotó: Shutterstock)

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.