Hirdetés
. Hirdetés

IDC: hosszú az út a kiterjesztett valóság headsetek előtt

|

Az IDC új adatai szerint a kiterjesztett valóság (AR) headsetek világméretű szállítása az előrejelzések szerint éves szinten 8,7 százalékkal mintegy 260 ezer darabra csökken az év végéig.

Hirdetés

Bár egy ilyen születőben lévő technológia esetében a visszaesés hirtelennek tűnhet, a mennyiségek az utóbbi negyedévekben lassultak, ami néhány vezető vállalat ingatag pénzügyi helyzetének, az új eszközök hiányának és a végfelhasználói keresletnek köszönhető, amelyet rövid távon az okostelefonokon megjelenő AR elégít ki.

Az idei első félévben a top 5 AR headset-gyártó a Microsoft, a Rokid, a Shadow Creator, a Mad Gaze és a RealWear volt. A tájkép azonban várhatóan drámaian megváltozik, ahogy egyre több vállalat lép be a piacra, és az olyan technológiai óriások, mint az Apple és a Meta egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az AR iránt. Előre tekintve, a 2022-es csökkenés ellenére az IDC bőséges növekedésre számít, mivel az előrejelzések szerint a piac 5 éves összetett éves növekedési rátája (CAGR) 70,3 százalék lesz, és 2026 végére az értékesítés 4,1 millió darabot ér el.

Hirdetés

"Még évek választanak el minket az AR-szemüvegek tömeges fogyasztói elfogadásától, és az ilyen termékek legkorábban 2024 végén vagy 2025 elején jelenhetnek meg, mivel az olyan vállalatok, mint az Apple, a Meta és mások felhasználják a virtuális valóság headsetekből tanultakat, hogy egy áramvonalasabb és fogyasztóbarát kialakítású AR-szemüveget dobjanak piacra. Mostantól kezdve az AR tovább fog növekedni a fogyasztói szegmensben, bár a legtöbb termék inkább búvárszemüveghez vagy headsethez fog hasonlítani, mint hagyományos szemüveghez, és ez sokak számára nem lesz megfelelő" - mondta Jitesh Ubrani, az IDC kutatási vezetője.

"Az AR headsetek szállításainak többsége eddig a kereskedelmi oldalon történt, ahol a vállalatok hajlandóak és képesek a szükséges beruházásokat nem csak a hardverbe, hanem a szükséges szoftverekbe és szolgáltatásokba is befektetni, amelyek egyértelmű megtérülést nyújthatnak. Arra számítunk, hogy a kereskedelmi szállítás az előrejelzési időszak alatt is a piac motorja lesz, ahogy egyre több vállalat fogadja el az AR egyre növekvő számú felhasználási lehetőségét" - mondta Tom Mainelli, a IDC eszköz- és fogyasztókutatási csoportjának alelnöke. "."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.