Esős lesz a vasárnap, de délutánra felmelegedik az idő

Vasárnap és hétfőn is számíthatunk esőre és erős szélre, viszont melegebb lesz az idő.

2022. szeptember 25., 06:17

Szerző:

Vasárnap a nagyrészt felhős, borongós időben többfelé kialakulhat eső, zápor, délnyugaton néhol zivatar is. Délkeletre viszont csak estére érkezhet meg a csapadék. A dél-délkeleti szél bizonyos helyeken élénk lehet. A vasárnap hajnal viszont melegebb lesz, a legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 13 fok között alakul, míg délután pedig 13-23 fokra is felmelegedhet az idő, bár elsősorban délkeleten lehet melegebb.

A hét első napja borongósnak ígérkezik, és több tájegységünkön kell ismétlődő esőre, záporokra, helyenként zivatarokra számítani, de nem az egész országban, lesz, ahol szárazon maradunk. A nyugati szél helyenként élénkebb lehet, hajnalra a Dunántúlon és északon leszáll a pára, köd képződhet. A legmagasabb hőmérséklet hétfőn 18 és 25 fok között várható - foglalja össze az időkép.hu.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock.com)

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.