Gyártók Kiállnak a BMW dolgozói a Ford munkásai mellett

Kiállnak a BMW dolgozói a Ford munkásai mellett

autopro.hu/P.B. | 2022.07.01 12:23

Kiállnak a BMW dolgozói a Ford munkásai mellett

Fotó: Facebook/IG Metall BMW

Mint ismert, a Ford Saarlouis városában található üzeme végveszélybe került, miután az amerikai OEM inkább a valenciai gyárában fogja összeszerelni az európai piacra szánt elektromos autóit. Németországban komoly visszhangja van a döntésnek.

Hirdetés

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Ford Saarlouisban található üzeme az elektromobilitás áldozatául eshet, ugyanis még három évig biztosított a jövője a Ford Focus gyártásával, utána akár be is zárhat, a dolgozók pedig kereshetnek maguknak új állást. Az esetleg bezárás az egész Saar-vidéket megrázná.

Németországban szolidaritási hullám indult el a járműiparban: az egymástól körülbelül 450 kilométerre fekvő München és Saarlouis dolgozói egészen közel kerültek egymáshoz a BMW alkalmazottainak hála: az IG Metall BMW csapata az üzemi tanács tagjairól ökölbe szorított kézzel készített fotót és egy plakátot tett közzé szerdán Facebook-oldalán, amelyen az állt, hogy „Szolidaritás a Ford Saarlouis alkalmazottaival”. A mellékelt bejegyzésben az áll: „Mi, az IG Metall BMW tagjai helytelenítjük a Ford vezetőségének ezt a felelőtlenségét.”

Az Automobilwoche cikke szerint a Ford saarlouis-i üzemének sorsa még nem dőlt el, de újabb modell helyben gyártása egyelőre nem merült fel.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink