NBA: Kevin Durant cserét kért a Brooklyn Netstől

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.07.01. 10:35
null
Kevin Durant (Fotó: Getty Images, archív)
A kétszeres bajnok Kevin Durant cserét kért klubjától, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) érdekelt Brooklyn Netstől. Egy, a játékoshoz közeli forrás szerint a 33 éves erőcsatár és a csapat közösen dolgozik azon, hogy cserepartnert találjon.


Az ESPN amerikai szaklap szerint a két legnagyobb esélyes a Phoenix Suns és a Miami Heat, ugyanakkor a 12-szeres All Star-válogatott kosaras jelenlegi szerződéséből még négy év és 200 millió dollár van hátra, így kérdéses, melyik klub engedheti meg magának a szerződtetését.

A háromszoros olimpiai bajnok Kevin Durant 2017-ben és 2018-ban még a Golden State Warriorsszal lett bajnok, 2019-ben szerződött a Netshez, amelynél az első szezonját Achilles-ín-szakadás miatt teljesen kihagyta, a következő két idényben pedig csak 90 alapszakasz-mérkőzést játszott. A Brooklyn a rájátszásban 2020-ban – még Durant nélkül – az első körben búcsúzott, egy évvel később a főcsoport-elődöntőben esett ki, az idén pedig újra az első körben „söpörte ki” a csapatot a később nagydöntős Boston.

Durant eddigi 14 idényében 27.2 pontot átlagolt az NBA-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik