Zalaegerszeg: a Mol Fehérvártól érkezik középpályás

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.07.01. 11:49
null
Szendrei Norbert (elöl) Zalaegerszegen futballozhat az új idényben (Fotó: Árvai károly, archív)
A Fehérvárról távozó 22 éves Szendrei Norbert a ZTE FC-ben folytatja pályafutását – értesült a Nemzeti Sport. A hírt a zalai klub honlapja is megerősítette cikkünk megjelenését követően.

 

A Honvédban nevelkedett Szendrei Norbert tavaly nyáron szerződött Kispestről Fehérvárra, ahol 17 meccsen szerepelt az NB I-ben, gólt nem szerzett, egy gólpasszt adott. Értesüléseink szerint az új idényben már Zalaegerszegen futballozhat, miután megszületett az egyezség a felek között az átigazolásáról. Érkezését cikkünk megjelenése után – nem sokkal azt követően, hogy közölték Nikola Szerafimov Fehérvárra szerződését – a ztefc.hu is megerősítette. Szendrei négy évre írt alá új klubjához.

„Bennem nagyon pozitív érzések vannak, a tárgyalások eleje óta azt éreztem, hogy a klub nagyon szeretett volna engem, én pedig nagyon szerettem volna csatlakozni a Zetéhez. Nagyon várom, hogy csatlakozzak a társaimhoz és velük edzhessek, de sajnos ez a következő pár hétbe még nem tud bekövetkezni, mert jelenleg még zajlik a rehabilitációm és csak két-három hét múlva érek el abba a fázisba, amikor már a pályán tudom folytatni a felkészülést. Így nyilván rosszul jön ki a lépés, mert eltelik körülbelül másfél hónap, mire tétmeccsen is bizonyítani tudok.Az idei, első zalaegerszegi idényemtől pedigazt várom, hogy az első hatban végezzünk és szeretném minél több góllal és gólpasszal erősíteni az együttest” – nyilatkozta az átigazolása kapcsán Szendrei a ztefc.hu-nak.

Az átigazolás hátteréről Schultz Levente, a játékos menedzsere nyilatkozott a Nemzeti Sport

„Kicsit visszakanyarodnék az időben. Tavaly nyáron, az akkori sportigazgató, Kovács Zoltán és Szabics Imre vezetőedző hívására érkezett Szendrei Norbert a Mol Fehérvárhoz, és ősszel folyamatosan lehetőséget is kapott. Viszont a klubnál történt változások, illetve a téli edzőváltást követően megváltozott a helyzete és balszerencséjére a koronavírusból visszatérve egy porcsérülést szenvedett, amivel tavasszal meg is műtötték. Ezért fontosnak gondoltuk, hogy a rehabilitációt követően fokozatosan ismét játéklehetőséghez jusson. Megvizsgáltuk a lehetőségeket és a Zalaegerszeg folyamatos érdeklődése azt bizonyította számunkra, hogy hosszú távra terveznének Norbival, ezért döntöttünk a ZTE mellett” – fogalmazott a játékosügynök.

A ZTE csütörtökön a korábban már beharangozott, a csíkszeredai Székelyföld Labdarúgó Akadémiáról érkező Gergely Botond szerződtetését már bejelentette. A 19 éves, román U-válogatott középhátvéd négy plusz egy éves szerződést kötött a zalaiakkal.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS ZALAEGERSZEGEN
Érkezők: Szendrei Norbert (Mol Fehérvár), Boros Zsombor (Vasas Kubala Akadémia), Huszti András (Puskás Akadémia, kölcsön után végleg), Klausz Milán (ETO FC Győr), Májer Milán (Budapest Honvéd, szabadon igazolhatóként), Christy Manzinga (francia-kongói DK-beli, Linfield – Észak-Írország), Olekszandr Szafronov (ukrán, NK Nafta Lendava – Szlovénia), Gergely Botond (magyar-román, FK Csíkszereda – Románia)
Kölcsönbe érkezők: Mim Gergely (Puskás Akadémia, csákvári kölcsönjáték után)
Kölcsönből visszatérnek: Kovács Barnabás
(Tiszakécske), Németh Dániel (NK Nafta Lendava – Szlovénia), Németh Erik (NK Nafta Lendava – Szlovénia), Szabó Bence (NK Nafta Lendava – Szlovénia), Szökrönyös Dániel? (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Csóka Dániel (AFC Wimbledon – Anglia), Joaquín Ardaiz (uruguayi, FC Schaffhausen – Svájc)
Távozók: Bobál Dávid (Mezőkövesd), Emir Halilovic (bosnyák, Velez Mostar – Bosznia-Hercegovina), Majnovics Martin (legutóbb SV Horn – Ausztria), Zimonyi Dávid (Vasas)
Kölcsönbe távozók: –

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Liviu Antal (román, Haladás), Halmai Ádám (Mol Fehérvár), Sime Grzan (horvát, NK Osijek – Horvátország), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Mihael Rebernik (horvát, NK Nafta Lendava – Szlovénia), Josip Spoljaric (horvát, NK Osijek – Horvátország), Zsóri Dániel (Mol Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Nikola Szerafimov (északmacedón)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik