Gyártók Eltüntetheti a megfizethető autókat az e-mobilitás

Eltüntetheti a megfizethető autókat az e-mobilitás

autopro.hu/V.M. | 2022.07.01 11:17

Eltüntetheti a megfizethető autókat az e-mobilitás

Fotó: Media Citroen International

Az elektrifikáció az elérhető árú autók eltűnésével fenyeget – figyelmeztetett a Citroën Európa vezetője, Arnaud Ribault a nyersanyagok árának emelkedése közepette.

Hirdetés

Ribault a Citroën ë-C4 X premierjén tett felszólalása során arra is utalt, hogy a gyártó az elektromos autói árának csökkentésére törekszik. „Most azon dolgozunk, hogy csökkentsük az autók árát, hogy kompenzáljuk a nyersanyagok árának emelkedését és az elektrifikáció drágító hatását” – fogalmazott.

„Veszélyt jelent, hogy az elektrifikáció annyira megemelheti az autók árát, hogy az emberek azokat többé nem engedhetik meg maguknak” – húzta alá a vállalatvezető, hozzátéve, hogy igyekeznek kezelni a problémát.

Nem versenyeznek az akkuméretben

Az ë-C4 X ára egyelőre nem ismert, azonban az valószínűleg hasonló lesz, mint a Citroen ë-C4 hatchbacké. Utóbbi hazánkban 13 millió 770 ezer forinttól kapható.

A Citroën jelezte, hogy az elérhető árazást szánják az új modell egyik fő vonzerejének. „Nem célunk, hogy a legnagyobb akkumulátorral rendelkezzünk a piacon, viszont célunk, hogy a leginkább megfizethető akkumulátort kínáljuk… például az akkumulátoros elektromos autókhoz” – mondta el Pierre Monferrini, a Citroën termékigazgatója.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink