Gyártók Mercedes: nem ér véget idén a chiphiány

Mercedes: nem ér véget idén a chiphiány

autopro.hu/V.M. | 2022.07.01 08:22

Mercedes: nem ér véget idén a chiphiány

Fotó: Daimler Media

A Mercedes-Benz vezérigazgatója, Ola Källenius úgy véli, hogy az autógyártást terhelő globális félvezetőhiány az egész idei évben, sőt 2023-ban is velünk fog maradni.

Hirdetés

A félvezetőhiány nagyon is jelen van, és egy kihívás fog maradni az iparág számára az idei év folyamán, ahogy a következő évben is” – szögezte le Källenius a Reuters Automotive Europe konferencián.

Felszólalásában kitért az elektrifikációra is. Elmondta, hogy a folyamat előrehaladtával a Mercedes aktívabb szerepet fog játszani az értéklánc teljes hosszában, egészen a nyersanyagok kitermelésééig

„Nem állunk meg az akkumulátorcella-gyáraknál… végig kell mennünk az egész értékláncon, mert itt annyi téren történnek változások” – fogalmazott a vállalatvezető.

Hozzátette, hogy egy évtizedbe fog telni a Mercedes belső égésű motorokat gyártó üzemeinek átállítása elektromos járművek komponenseinek készítésére, azonban az átállást képesek lesznek rendezetten véghez vinni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink