Trend Nem lesz annyi német e-autó, mint szeretnék

Nem lesz annyi német e-autó, mint szeretnék

autopro.hu/P.B. | 2022.07.01 09:21

Nem lesz annyi német e-autó, mint szeretnék

Fotó: Daimler Global Media Site

2030-ra a tervezett 15 milliónál lényegesen kevesebb elektromos autó fog közlekedni Németországban – legalábbis a PwC tanulmánya szerint. Az átállás lassúságát részben a töltési infrastruktúra hiányosságai okozzák.

Hirdetés

A PwC tanulmánya szerint a németországi töltőhálózat lassú kiépülése gátolja az elektromos autókra való átállást. A cég június 29-én közzétett elemzésében arra a következtetésre jutott, hogy Németország szinte biztosan nem tudja elérni azt a célt, hogy 2030-ra 15 millió újonnan regisztrált elektromos autó legyen az országban – várhatóan csak 10,5 millió elektromos járművet fognak forgalomba helyezni.

Ehhez a 10,5 millió autóhoz is legalább 340 ezer nyilvános gyorstöltő pontra lenne szükség, de a kiépítés jelenlegi ütemében csak a 210 ezret fogják elérni.

A szakértők szerint a hálózatbővítés felgyorsításához kevesebb bürokráciára, több térre és több ösztönzésre lenne szükség a töltőinfrastruktúra kiépítéséhez és üzemeltetéséhez. Ezenkívül léteznie kell megfizethetőbb teljesen elektromos modelleknek, amelyek alkalmasak a gyorstöltésre – mondta Heiko Seitz, a tanulmány társszerzője, a PwC Németország elektromobilitási részlegének vezetője.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink