Rakétatámadás érte Odesszát – 17 halott

Emberek rekedtek egy összedőlt lakóházban Odesszánál, Ukrajnában, miután az oroszok újabb támadást követtek el.

2022. július 1., 07:58

Szerző:

Legalább 17 ember meghalt, miután két orosz rakéta csapódott be egy többszintes lakóházba és egy üdülőközpontba a déli kikötővárosban, Odesszában péntek hajnalban – közölték ukrán tisztviselők. 

Az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat (SES) közölte, hogy péntek reggel 6 óráig 14 ember meghalt és 30 megsebesült – köztük három gyermek – a lakóépületet ért támadásban. Egy üdülőövezetet ért támadásban pedig három ember – köztük egy gyermek – meghalt.

A Guardian nem tudta azonnal megerősíteni az incidens részleteit.

Roman Hryshchuk ukrán parlamenti képviselő megosztott egy videót, amely állítólag a támadásról készült. „Képzeld el: felébredsz, és rájössz, hogy nincs kiút. Az emberek a saját lakásukban rekedtek, miután orosz rakéták csapódtak be egy lakóházi magasépületbe Odesában” – írta a videó mellé.

(Kiemelt képünk: Forrás: Twitter)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.