Elemzések Németországnak szüksége van Kínára

Németországnak szüksége van Kínára

autopro.hu/P.B. | 2022.07.01 06:19

Németországnak szüksége van Kínára

Fotó: Volkswagen Newsroom

Herbert Diess, a Volkswagen Csoport vezérigazgatója szerint a német gazdaságnak szüksége van Kínára. Amennyiben mégis megszakítanák ezeket a gazdasági kapcsolatokat, úgy Németország egészen más hely lenne.

Hirdetés

Az egyébként is magas infláció még tovább nőne Németországban, ha nem üzletelne Kínával – mondta a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess egy frissen megjelent német interjúban. A vállalatvezető szerint Németország teljesen másképp nézne ki, ha elfordulna Kínától

Diess úgy véli, hogy a Kínával való szakítás ártana a gazdasági növekedésnek, a jólétnek és a foglalkoztatásnak is – magyarán sokat romlana a német gazdasági helyzet.

„Németországban rendkívül alulbecsülik, hogy mennyiben járul hozzá jólétünkhöz Kína” – fogalmazott Diess, aki szerint egy német-kínai szakadás következtében sokkal kevesebb lenne a növekedés, a jólét és a foglalkoztatás.

A Volkswagen számára kényes kérdés

A Volkswagent a közelmúltban komoly kritika érte a kínai partnerével együtt fenntartott, Hszincsiangban található üzeme miatt. A régió az ujgur muszlim kisebbséggel szembeni szisztematikus diszkriminációról híres – Kína következetesen tagadja a diszkrimináció tényét.

Diess szerint a Volkswagen biztosítani tudja, hogy az üzemében ne legyen kényszermunka. „A mai napig úgy gondolom, hogy ott kell maradnunk, mert a visszavonulás senkinek nem lesz hasznára” – nyilatkozta a Spiegelnek a vállalatvezető.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink