14 °C Budapest
Trip with rain for the Highway A-7 to his step along the province of Alicante y Murcia. This highway belongs to the network E-15 that forms a part of the roads of Class To of tour north - south, from United Kingdom up to Algeciras (Spain) happening for France with a total tracing of 3.627 km.

Gyökeres változás jön a magyar autópályán: új sávval alakul át a bevezető szakasz

2022. június 30. 17:08

A közösségi közlekedés versenyképességének növelése érdekében a Magyar Közút buszsávot alakított ki az M3-as autópálya legleterheltebb fővárosi bevezető szakaszán - áll a Volánbusz Zrt. csütörtökön a Pénzcentrumnak küldött közleményében.

Ennek köszönhetően könnyebben tarthatják a menetrendet a Volánbusznak az agglomerációban közlekedő járatai és hamarabb célba érkezhetnek - írja a közlemény. A buszsávot a Szilas pihenőnél alakították ki, ami lehetővé teszi, hogy forgalomtorlódás esetén a Volánbusz járatai meg tudják előzni az álló vagy lépésben araszoló kocsisort - tették hozzá.

A Volánbusz 400 buszjáratot közlekedtet naponta a budapesti agglomeráció csaknem 400 ezres északkeleti térségből. Az M3-as érintett szakaszán egy átlagos munkanapon több ezren veszik igénybe a közlekedési vállalat szolgáltatásait. A csúcsidőszakokban tapasztalható torlódások, dugók eddig a buszjáratok közel negyedét érintették.

Emlékeztettek arra, hogy a buszsávok már bizonyították létjogosultságukat az M1-es és az M7-es sztráda bevezető szakaszán, ahol az autóbuszos közösségi közlekedés járművei a sávok kialakítását megelőzően, csak számottevő késéssel tudtak csak közlekedni.

A buszsávok megvalósítása nyomán, mostantól az ingázók sokkal gyorsabban juthatnak be például a munkahelyükre. Az átalakítások célja, hogy még többen tegyék le az autót, és szálljanak át buszra vagy vonatra - áll a Volánbusz közleményében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem