Gyártók Végleges formát öltött a Hyundai Ioniq 6

Végleges formát öltött a Hyundai Ioniq 6

autopro.hu/V.M. | 2022.06.30 08:21

Végleges formát öltött a Hyundai Ioniq 6

Fotó: Hyundai Newsroom

A Hyundai leleplezte a tisztán elektromos Ioniq almárkájának második modelljének, az Ioniq 6-nak a dizájnját, amiben az áramvonalasság mellett a fenntarthatóság is nagy hangsúlyt kapott.

Hirdetés

Az Ioniq 6 dizájnját a még 2020 elején bemutatott Prophecy koncepcióautó vetítette előre. A nyilvánosságra hozott képek alapján a Hyundai tervezői megőrizték a fő dizájnvonásokat, úgy mint az egyszerű, hosszan folytonosan futó vonalakat, a kupésított tetővonalat, a hátsó szekció boat tail jellegű, vagyis hátrafelé keskenyedő kialakítását, valamint a közvetlenül a hátsó szélvédő alatt húzódó spoilert.

Mindazonáltal az utasteret szélesebbre húzták a nagyobb helykínálat érdekében. Ezzel egyben az autó megjelenését is „szelídebbé” tették, ugyanis a hátsó sárvédő így már kevésbé domborodik ki.

Fotó: Hyundai Newsroom

Áramvonalasság és fenntarthatóság

Az Ioniq 6 légellenállási együtthatója csupán 0,21, amihez az aerodinamikus forma mellett az aktív légbeömlő-lamellák, a kerekek és a sárvédő közti rés minimalizálása, a karosszéria aljának légáramlást javító burkolata, illetve az opcionális kamerás visszapillantók is hozzájárulnak. Utóbbiak estén a hátrafelé néző kamerák képeit a sofőr az A-oszlopok tövénél belülre helyezett képernyőkön láthatja.

A képek alapján a külsőhöz hasonlóan a belső teret is letisztult formavilág jellemzi. Felszereltségtől függően többféle környezetbarát anyaggal találkozhatnak az utazók, például PET újrahasznosításával készült ülésszövettel, bioalapú műszerfallal és ajtófestéssel, valamint újrahasznosított halászhálóból készült szőnyeggel. Kívül úgyszintén megmutatkozik a fenntarthatóságra törekvés a régi abroncsokból és bambusz faszénből kivont festékpigmentek képében.

Fotó: Hyundai Newsroom

A műszaki részletekről egyelőre annyit tudni biztosan, hogy a padlólemez az elektromos autóknak tervezett E-GMP. A műszaki adatokról a Hyundai júliusban, a modell premierjén készül többet megosztani.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink