Gyártósor Segítene az Ipar 4.0 megvalósításában a Renault

Segítene az Ipar 4.0 megvalósításában a Renault

autopro.hu/V.M. | 2022.06.30 06:17

Segítene az Ipar 4.0 megvalósításában a Renault

Fotó: Renault Media

A Renault Csoport a digitális megoldásokat fejlesztő Atos-szal közösen dobja piacra ID@scale szolgáltatását, ami hatékony és rendezett ipari adatgyűjtést lehetővé téve nyújt támogatást az Ipar 4.0 megvalósításához.

Hirdetés

A Renault által fejlesztett és már széleskörűen alkalmazott, teljes nevén Industrial Data @ Scale megoldást a francia Atos alakítja át úgy, hogy más vállalatok könnyebben implementálhassák, később pedig a forgalmazásért is ő fog felelni.

Ahogy arra a Renault rámutat sajtóközleményében, a gyártásban rengeteg adat keletkezik, aminek hatékony felhasználása azonban általában nem megoldott a sztenderdizáltság hiánya miatt. A bármely iparágban alkalmazható ID@scale azonban lehetővé teszi a sztenderdizált adatgyűjtést, az adatok kontextualizálását, illetve az adatokhoz való könnyed hozzáférést felhőn keresztül. A Renault szerint a technológiájával az adatok azonnal felhasználhatóak a termelési folyamatok és a termékminőség fejlesztésére.

Az ID@scale sok különböző területen implementálható, mint például a termelésben, a karbantartásban, a minőségellenőrzésben és az energiamenedzsmentben. Utóbbi esetében az energiafogyasztás mérésén keresztül lehetőséget teremt a fogyasztás optimalizálására és jelentős energiamegtakarítás elérésére.

Eredményes házon beüli alkalmazás

Ma a Renault Csoport 22 telephelyén alkalmazza az adatgyűjtő megoldását, amihez több mint 7500 gyártási berendezés van hozzákapcsolva. Utóbbiak ötvennél is több gyártási folyamatban vesznek részt a csavarozástól kezdve a fröccsöntésen és a hegesztésen át a festésig.

A technológiának hála a vállalatcsoport évente 80 millió eurót takarít meg. A célja, hogy a többi 35 üzemében is bevezesse, azzal évi 200 millióra növelve a megtakarítás összegét.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink