Beszállítók Komoly leépítésbe kezd a Vitesco

Komoly leépítésbe kezd a Vitesco

autopro.hu/P.B. | 2022.06.29 17:21

Komoly leépítésbe kezd a Vitesco

Fotó: Continental

Az autóalkatrész-beszállító Vitesco jelentősen le akarja csökkenteni nürnbergi üzemének méretét, ennek jegyében az 1160 munkahelyből mintegy 800-at meg akar szüntetni a következő négy évben – jelentette be június 29-én a Continental hajtásokért felelős korábbi divíziója.

Hirdetés

A cég közleménye szerint a nürnbergi üzemnek automatizáltabbnak és hatékonyabbnak kellene lennie a jövőben, ezért van szükség a leépítésekre. A döntésről az alkalmazottakat egy nappal korábban értesítették.

A Vitesco szerint a leépítésnek köszönhető, hogy a cég egyáltalán Németországban és Nürnbergben tudja tartani a termelését. A Continental egykori leányvállalata világszerte mintegy 37 ezer embert foglalkoztat, és Magyarországon is rendelkezik üzemmel. A vállalat a versenyképesség érdekében fokozatosan megszünteti egyes termékeit, például a sebességváltóhoz kapcsolódó megoldásait.

Az általános üzemi tanács elítélte a döntést, Torsten Buske elnök szerint „sajnos nagyon úgy tűnik, mintha a Vitesco Technologies menekülne Németországból” – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink