Gyártók Megnyitotta első töltőállomásait a Rivian

Megnyitotta első töltőállomásait a Rivian

autopro.hu/P.B. | 2022.06.29 12:18

Megnyitotta első töltőállomásait a Rivian

Fotó: Rivian Newsroom

Az amerikai elektromosautó-gyártó Rivian átadta az úgynevezett „Adventure Network” első három töltőállomását. A program keretében a Rivian a nemzeti parkok és rekreációs területek közelében épít ki töltőket, hogy támogassa az elektromos pickupok által képviselt életmódot. Az első töltőket Coloradóban és Kaliforniában adta át a cég.

Hirdetés

A Colorado állambeli Salidában található állomás négy töltőt tartalmaz, köztük egy áthúzható töltőt, amely pótkocsikat és vontató járműveket fogad. Bármely elektromos autót vezető sofőr használhatja a Rivian 11,5 kilowatt teljesítményű töltőit, a 200 kilowattos egyenáramú töltés azonban csak a Rivian tulajdonosoknak jár.

A kaliforniai Inyokern és Bishop a második és harmadik „Adventure Network” töltőállomás, ezek is megnyitnak még júniusban. A Rivian szerint a töltők sűrűn látogatott nemzeti parkok és nevezetességek környékén kerültek telepítésre, ezzel segítve az elektromos autóval kirándulni indulókat.

A „Rivian Adventure Network” tervei 2021 márciusában jelentek meg, a gyártó több mint 3500 egyenáramú töltő telepítését tűzte ki célul több mint 600 helyszínen Észak-Amerikában 2023 végéig. Ezt a célt az első három töltőpont átadásakor megerősítette a cég, ami némileg bátor vállalásnak tűnik, hiszen alig másfél év alatt kellene kiépíteni a közel 3500 töltőt.

Nehezen indulnak be

Ahogyan a töltők esetében is nehezen indul el a tömeges gyártás, úgy az autókkal sincs könnyű helyzetben a Rivian. A startup két halasztás után végül 2021 szeptemberében gyártotta le első R1T elektromos pickupját, ám azóta rögös úton halad: a termelés átalakítására törekedve a Rivian felvette Frank Kleint a Magnától.

A vállalat a tavalyi évben 1015 autót gyártott le, ebből 920-at szállított ki. Azóta a hírek szerint körülbelül heti 200 elektromos jármű összeszerelésére sikerült növelni a tempót – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink