F1: Piquet lenégerezte Hamiltont, össztűz alá került

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.28. 18:34
null
Nelson Piquet kis négernek nevezte Lewis Hamiltont (Fotó: AFP)
Most látott napvilágot a háromszoros Formula–1-es világbajnok Nelson Piquet tavaly novemberben adott interjúja, amelyben kis négernek nevezi a hétszeres vb-győztes brit Lewis Hamiltont. Az F1 vezetősége, a Mercedes és a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) külön kiadott közleményben állt ki Hamilton mellett.

 

Hamilton a tavalyi Brit Nagydíjon koccant Max Verstappennel, aki kiesett a versenyből. Nelson Piquet erre a jelenetre reagált a motorsport.com-nak: „A kis néger betette az autót, és otthagyta, abban a kanyarban esély sem volt arra, hogy mindketten átmenjenek. Piszkosul játszott, szerencséje volt, hogy csak a másik autója szállt el.”

Az F1 vezetősége, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) és a Mercedes külön kiadott közleményben reagált a 69 éves brazil legenda szavaira.

„Határozottan elítélünk bárminemű rasszizmust diszkriminációt, vagy olyasfajta viselkedést, amelynek a sportban és a társadalomban sincs helye” – írja az FIA, amely kiemeli, Hamilton az elmúlt években sokat tett az egyenlőségért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik