Rémálmokat okoz az Alpha Tauri pilótájának a malőrök sorozata

Forma-1, Pierre Gasly, Alpha Tauri, Azeri Nagydíj 2022, szombat
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 11: Pierre Gasly of Scuderia AlphaTauri and France during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 11, 2022 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Pierre Gasly úgy érzi, nagyon sok pontot vesztett különböző okokból, pedig szerinte megmutatták, hogy ha minden klappol, ők lehetnek a leggyorsabb csapat a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull mögött.

A Forma-1 tabelláján a három legerősebb csapat hat pilótája mögött két nagyobb kupac alakult ki: a 7-9. helyen Lando Norris, Valtteri Bottas és Esteban Ocon áll, majd a 10-15. helyen sűrűn követik egymást hatan, 11-18 pontnyi mérleggel. Közéjük tartozik az Alpha Tauri versenyzője, Pierre Gasly, akivel kapcsolatban nemrég érkezett a hír, hogy 2023-ban is a csapatnál marad, bár ő maga természetesen szeretne már előrébb lépni a Red Bull második istállójától.

Pierre Gasly Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Clive Rose

Természetesen állhatna sokkal jobban is, csakhogy az Alpha Tauri idén sem áll mindig a helyzet magaslatán. Gasly elismerte, bántja, hogy sokszor nem hozták ki a maximumot a lehetőségeikből.

mondta. – Azt szeretném, hogy minden verseny után elégedettek legyünk az elvégzett munkával és a teljesítményünkkel. Ez a legfontosabb. Ha az 5. helyre vagyunk jók, akkor 5.-nek kell lennünk, ha a 9. helyre, akkor 9.-nek. Előfordul, hogy nem vagyunk elég erősek és a 12. hellyel kell beérni, de ilyenkor is a maximumot kell kihozni a felszerelésből, ez adja az elégedettséget."

Monacóban már az időmérő első felvonásában kiesett a többre hivatott autóval, akkor különösen mérges volt. Ugyanakkor a következő versenyen, Azerbajdzsánban az idénybeli legjobb eredményét szerezte meg, 5. lett, így szerinte nem beszélhetünk arról, hogy megromlott volna a viszonya a csapattal.

„Időnként sok frusztráció gyűlik össze. Fontos volt megmutatnom, azért vagyok itt, hogy hajtsam a csapatot, hogy minél nagyobb kihívások elé állítsam őket – nyilatkozta. – Mindenkivel kellemeset beszélgettem, azt hiszem, ezt értékelték. Jó, hogy utána a legjobb hétvégénkkel reagáltunk a szezonban. Remélem, ez fordulópont volt."

Gasly Bakuban Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

„Bakuban megmutattuk, amikor mindent jól csinálunk, mi lehetünk a negyedik leggyorsabb csapat. Csupán mindennek össze kell állnia. A balszerencsére nincs hatásunk, a hibákra viszont igen” – mondta, hozzátéve, hogy „a lassú kanyarok a barátaink, a gyors kanyarok az ellenségeink.”

Ez viszont nem jó hír számukra a következő versenyre, mivel a silverstone-i pálya a lendületes kanyarokról híres.