Gyártók Hivatalos: a Stellantis-hoz került a Share Now

Hivatalos: a Stellantis-hoz került a Share Now

autopro.hu/P.B. | 2022.06.28 17:18

Hivatalos: a Stellantis-hoz került a Share Now

Fotó: instagram.com/sharenow.hu

A német kartellellenes hatóság is áldását adta a tranzakcióra, így a világ negyedik legnagyobb autógyártója, a Stellantis hivatalosan is megvásárolta a Share Now autómegosztó-szolgáltatást a Mercedes és a BMW közös vállalatától.

Hirdetés

A Share Now Stellantis általi megvásárlása „nem ad okot a versenyjogi aggodalmakra” a német kartellhivatal szerint, így a már nyélbe ütött üzlet hivatalossá válhat. A PSA Csoport és a Fiat-Chrysler összeolvadásával létrejött Stellantis a felvásárlást arra kívánja felhasználni, hogy mobilitási leányvállalatát, a Free2move-ot vezető autómegosztó céggé tegye.

A versenyfelügyelet hangsúlyozta, hogy a Share Now nagy piaci részesedéssel rendelkezik Frankfurtban, Stuttgartban, Kölnben, Düsseldorfban és Münchenben, ugyanakkor a Stellantis még nem kínált autómegosztó szolgáltatást Németországban, így a piaci részesedéseket nem adják össze. Európában a Free2Move eddig Párizsban és Madridban kínált autómegosztó szolgáltatásokat – írja az Automobilwoche.

A Share Now 11 ezer autójával 16 városban számít piacvezetőnek Európában, a vállalat járműveit Budapesten is igénybe vehetik az autósok.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink