Trend Tűzeset miatt leállítja elektromos buszait Brassó

Tűzeset miatt leállítja elektromos buszait Brassó

autopro.hu/P.B. | 2022.06.28 14:19

Tűzeset miatt leállítja elektromos buszait Brassó

Fotó: Facebook/realitatea.de.brasov

Június 24-én az erdélyi Brassóban leégett egy elektromos városi autóbusz, egy SOR ENS12. A helyi közlekedési társaság részletes vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, ameddig ez tart, addig egyetlen elektromos SOR sem közlekedhet a városban.

Hirdetés

A június 24-ei tűzben senki sem sérült meg, az anyagi kár azonban jelentős, a busz akkumulátorai ugyanis elégtek. A tűz pontos okát egyelőre még vizsgálják, de éppen az alapos vizsgálat miatt elővigyázatosságból a többi elektromos busz sem közlekedhet a városban, amíg nem derül fény a pontos okokra – írja román forrásokra hivatkozva a Magyarbusz Info.

Brassó városa korábban hatvan elektromos buszt vásárolt a cseh gyártótól: ötven szóló és tíz midi példányt. Most az összes elektromos buszt kivonták a forgalomból, egyelőre ideiglenesen.

A helyi közlekedési vállalat, az SC RATBV az elmúlt két évben állította forgalomba a flottát átszámítva közel kilencmilliárd forint értékben. A most lángra kapó busz egy szóló, 12 méteres ENS 12-es volt, amelyet a gyártó a cseh EVC Grouptól származó, 263 kilowattórás összkapacitású nikkel-mangán-kobalt-oxid (NMC) akkumulátorpakkal szerelt fel.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink